ESTA for samarinske statsborgere

Sammendrag av ESTA-krav

Innbyggere i San Marino er kvalifisert til å søke om ESTA som en del av Visa Waiver-programmet
ESTA kan brukes til turisme, forretninger, transitt, medisinske eller andre midlertidige formål
En godkjent ESTA lar reisende oppholde seg i opptil 90 dager per besøk i USA
Sammarinesiske statsborgere som reiser med kommersielle flyselskaper eller sjøselskaper kan søke om ESTA
Sammarinske statsborgere må også oppfylle andre ESTA-krav

Er samarinske statsborgere kvalifisert for ESTA?

Ja, som en del av Visa Waiver-programmet kan Sammarinese borgere søke om en ESTA, som står for Electronic System for Travel Authorization. Sammarinske statsborgere som ønsker å søke om ESTA må oppfylle de nødvendige ESTA-kravene .

Hva er ESTA?

ESTA ble lansert i 2009 som en måte å behandle data fra besøkende som kommer inn i USA under Visa Waiver Program (VWP) . Dataene brukes til å avgjøre om en reisende utgjør en sikkerhets- eller immigrasjonsrisiko for USA, amerikanske statsborgere eller innbyggere. ESTA er en visumfritak som gjør det mulig for borgere av visumfritaksland, som San Marino, å reise inn i USA uten visum. ESTA er en reiseautorisasjon som kan fås på nettet og behandles innen 72 timer etter innsending av en ESTA-søknad .

Hvilke aktiviteter lar en ESTA meg gjøre?

En godkjent ESTA tillater Sammarinese borgere å besøke USA for turisme, forretninger, transitt, medisinsk eller korte studier i opptil 90 dager per besøk. Hvis du ønsker å bli i USA utover 90 dager, bør du søke om B1 Business eller B2 Tourist Visa.

Kan en ESTA brukes for flere påmeldinger?

Ja, samarinske statsborgere kan bruke en godkjent ESTA for flere besøk til USA. Det er ingen begrensning på antall innreiser til USA, men hvis Customs and Border Protection mistenker at du prøver å omgå immigrasjonsregler eller restriksjoner, kan du bli nektet adgang.

Hva er de aksepterte betalingsmåtene på ESTA-skjemaet?

Sammarinesiske søkere kan betale ESTA-søknadsgebyret ved å bruke en rekke debet- eller kredittkort som de utstedt av Visa, MasterCard, American Express, Discover, Diner’s Club, Maestro eller JCB. Betalingen forespørres online på tidspunktet for innsending og er nødvendig for å få en avgjørelse på ESTA-søknaden din.

Hvor lenge er en ESTA gyldig?

En godkjent ESTA varer enten i to år eller til datoen for når passet ditt utløper. Hvis ESTA-en din utløper, må du søke om en ny autorisasjon.

Under hvilke omstendigheter trenger jeg en ny ESTA?

Du må søke om en ny ESTA hvis noen av følgende omstendigheter gjelder:

Hva om en samarinsk statsborger blir nektet ESTA?

Sammarinesiske statsborgere som blir nektet en ESTA vil motta et varsel om «Reise ikke autorisert» på skjermen eller via e-post etter å ha sendt inn søknaden. Hvis du blir nektet en ESTA, kan du som samamarinsk statsborger søke om besøksvisum for å reise inn i USA for turisme, forretnings- eller transittformål.

Trenger jeg en ESTA hvis jeg er dobbelt statsborger i USA eller Canada?

Nei, hvis du er en samarinsk statsborger med dobbelt statsborgerskap i enten USA eller Canada, trenger du ikke søke om ESTA eller visum. Customs and Border Protection (CBP) råder reisende til å bruke sine amerikanske eller kanadiske pass når de reiser inn i USA.

Er en ESTA det samme som et visum?

Nei, en ESTA er ikke et visum, og det er forskjeller mellom de to. En ESTA kan oppnås ved å fylle ut en elektronisk søknad. Til sammenligning krever en amerikansk visumsøknad at du fyller ut et DS-160-skjema og deltar på en ambassadeavtale i ditt bostedsland. Videre behandles et amerikansk visum over flere uker med uforutsigbare tidslinjer som kanskje ikke stemmer overens med reiseplanene dine. Et godkjent amerikansk visum gir deg en rekke rettigheter som ikke gis til ESTA-søkere. Dermed er ikke godkjente ESTA-søkere garantert innreise til USA. Tillatelsen av samarinske statsborgere som reiser til USA med en ESTA vil til slutt bli bestemt av CBP ved den amerikanske grensen.

Hvor kan jeg lære mer informasjon om ESTA?

Du kan besøke ESTA FAQ og ESTA Requirements- siden for mer informasjon før du starter søknaden.