Hvordan kan jeg søke om ESTA?

Du kan søke om en ESTA ved å sende inn en elektronisk søknad. Selve søknadsskjemaet tar ca. 20 minutter å fylle ut. ESTA blir deretter behandlet av DHS (Department of Homeland Security), hvor de svarer med en avgjørelse innen 72 timer. For å søke om ESTA trenger du pass, reiserute og kontaktinformasjon til arbeidsgiver hvis du er ansatt.

Det er flere søknadsseksjoner om ESTA-søknaden. Søkere anbefales å gå gjennom de forskjellige delene for å sikre at de forstår hva som blir spurt om og hvorfor det er relevant for amerikansk grensesikkerhet.

Søk om ESTA

How do I check the validity of my current ESTA Application?

Du kan sjekke statusen til din nåværende ESTA-søknad før du reiser til USA, hente utløpsdatoen og ESTA-autorisasjonsnummeret ditt ved å fylle ut et enkelt skjema der du oppgir ditt etternavn og fornavn samt passet ditt detaljer.

Hvis søknaden din fortsatt er gyldig, vil din ESTA-status, utløpsdato og autorisasjonsnummer bli gitt til deg.

Når du sjekker gyldigheten til ESTA-statusen din, kan en av fem forskjellige meldinger vises. Alle fem er det, og hva de betyr diskuteres nedenfor.

Sjekk status for ESTA-søknad

Finner ikke ESTA-søknad

Hvis du sjekker ESTA-statusen din og får en melding som sier «Application Not Found», betyr dette vanligvis at du oppga feil biometrisk informasjon et sted på det originale ESTA-søknadsskjemaet. Dette kan inkludere feil som å oppgi feil navn, passnummer, passland eller utløpsdato.

Det som også kan føre til at denne feilen vises, er hvis du oppga feil informasjon på skjemaet du sendte inn for å sjekke ESTA-statusen din.

Til slutt kan feilen ‘Application Not Found’ også oppstå hvis systemet aldri mottok en ESTA-søknad fra deg i utgangspunktet. Dette kan være fordi (for eksempel) internettforbindelsen falt eller betalingen din ikke gikk gjennom.

ESTA-søknaden er utløpt

Hvis du prøver å sjekke ESTA-statusen din og får denne meldingen, betyr det at ESTA-søknaden din har utløpt. For å få en ny ESTA før du legger ut på en reise til USA, må du søke online på nytt. Det er veldig viktig å forstå på dette stadiet at det ikke er mulig å fornye en ESTA-søknad som har utløpt. Du kan heller ikke overføre en ESTA fra ett pass til et annet. Du må sende inn en ny søknad basert på dine nåværende opplysninger.

ESTA-søknad venter

Hvis du får denne meldingen, betyr det ganske enkelt at du nylig sendte inn en søknad som for øyeblikket fortsatt vurderes av CBP . Dette betyr ikke at din ESTA har blitt avvist, du må bare vente. Det tar normalt opptil 72 timer før søknader behandles og noen ganger utføres ytterligere sikkerhetskontroller. Når du planlegger en reise til USA, vennligst ta hensyn til dette og send inn ESTA-søknaden så tidlig som mulig.

ESTA-autorisasjon godkjent

Denne meldingen er gode nyheter fordi den betyr at ESTA-søknaden din er godkjent og at du nå er autorisert til å reise til USA. Vennligst noter ESTA-søknadsnummeret samt utløpsdatoen. Og før du reiser på USA-reisen må du være 100 prosent sikker på at du har en gyldig ESTA. Det anbefales å sjekke ESTA-statusen din igjen siste dag før du reiser til USA

Selv om du har en gyldig ESTA, betyr ikke dette at den ikke kan tilbakekalles av en CBP (Customs and Border Control) agent når du ankommer USA hvis han eller hun finner det passende. Du vil da bli nektet innreise til landet.

ESTA-søknad ikke autorisert

Hvis du får denne meldingen betyr det at ESTA-søknaden din har blitt vurdert og avvist. Du har derfor ikke tillatelse til å reise inn i USA under ESTA Visa Waiver-programmet. Du kan imidlertid fortsatt kvalifisere til å søke om et B-2 turistvisum under visse omstendigheter og få tillatelse til å reise til USA. Du kan få svar på alle spørsmål du måtte ha og søke om et amerikansk visum på denne amerikanske regjeringens nettside.

Merk: Hvis du skrev inn feil informasjon eller gjorde en annen feil på ESTA-søknadsskjemaet, bør du sende en e-post til ESTAs tekniske støtteteam .

Merk: Alle som har søkt om en ESTA rådes til å bekrefte statusen til søknaden før de reiser til USA for å sikre at de får lov til å legge ut på reisen uten å måtte betale ekstra avgifter eller sende inn en ny søknad. Du bør spesifikt sørge for at du har et ESTA- autorisasjonsnummer . Dobbeltsjekk også at autorisasjonen vil være gyldig på dagen for avreise til USA.

Hva er ESTA?

Hvis du har tenkt å reise til USA, enten som turist eller på forretningsreise, må du søke om ESTA (Electronic System for Travel Authorisation). Statsborgere fra land innenfor VWP ( Visa Waiver Program ) må skaffe seg et elektronisk system for reiseautorisasjon for å reise til eller gjennom USA. ESTA-visumsystemet drives av US Government Department for Homeland Security, og søknader om elektronisk system for reiseautorisasjon kan bare gjøres elektronisk på nettet.

Bra for opphold på 90 dager eller mindre for transitt, turisme eller forretningsformål.

Turismeformål inkluderer: Ferie (ferie), besøk med venner eller slektninger, medisinsk behandling, deltakelse i sosiale arrangementer arrangert av broderlige, sosiale eller serviceorganisasjoner, deltakelse av amatører i musikalske, sport- eller lignende arrangementer eller konkurranser, hvis det ikke betales for å delta, påmelding til et kort rekreasjonsstudie, ikke for kreditt til en grad (for eksempel en to-dagers matlagingskurs mens du er på ferie).

Forretningsformål inkluderer: Rådfør deg med forretningsforbindelser, delta på en vitenskapelig, pedagogisk, profesjonell eller forretningskonferanse eller -konferanse, delta på kortsiktig opplæring (du kan ikke bli betalt av noen kilde i USA med unntak av utgifter forbundet med oppholdet ditt ), eller forhandle en kontrakt.

Kun personer som har pass fra ett av følgende land er kvalifisert for ESTA Visa Waiver:

Andorra Australia Østerrike
Belgia Brunei Chile
Kroatia Tsjekkisk Republikk Danmark
Estland Finland Frankrike
Tyskland Hellas Ungarn
Island Irland Israel
Italia Japan Sør-Korea
Latvia Liechtenstein Litauen
Luxembourg Malta Monaco
Nederland New Zealand Norge
Polen Portugal San Marino
Singapore Slovakia Slovenia
Spania Sverige Sveits
Taiwan Storbritannia