Gjenoppdage den helbredende fortiden: utviklingen av Chickasaw National Recreation Area

Category: Nyheter | 0
Gjenoppdage den helbredende fortiden: utviklingen av Chickasaw National Recreation Area
Gjenoppdage den helbredende fortiden: utviklingen av Chickasaw National Recreation Area

En historisk reise fra urfolksreservat til nasjonalpark

Lenge før etableringen av National Park Service hadde foten av Arbuckle-fjellene i det sørlige sentrale Oklahoma en rik historie.

Paleo-indianere ble bebodd av urfolk i århundrer, og bosatte seg her i 600 e.Kr., etterfulgt av nasjoner som ble flyttet via Trail of Tears. Chickasaws og Choctaws trivdes i regionen, tiltrukket av det helbredende, svovelrike vannet som boblet opp fra de gamle Arbuckles.

I følge Megan Wilkins, en parkvakt og offiser for offentlige anliggender med Chickasaw National Recreation Area, ble disse mineraliserte vannet i utgangspunktet søkt for sine medisinske egenskaper. «Mange mennesker kom til områder som dette for å drikke mineralvann som en type medisin, i håp om at det ville behandle en rekke plager,» forklarer hun.

Føderal kontroll og fødselen av Platt nasjonalpark

I 1902 solgte Chickasaw- og Choctaw-nasjonene sine land, inkludert 33 fjærer, til den føderale regjeringen.

Dette markerte etableringen av Sulphur Springs Reservation, en forløper for National Park Service, med sikte på å bevare landet for rekreasjonsbruk. Platt nasjonalpark, som den senere ble omdøpt til, ble den eneste nasjonalparken i Oklahoma, og trakk besøkende med sine terapeutiske kilder.

Wilkins beskriver den første attraksjonen: «Hovedattraksjonen som inspirerte etableringen av denne parken var mineralvannskildene i området.»

Parkens popularitet økte, og ga den kallenavnet «lekeplassen i sørvest.»

Transformasjon og utfordringer

Over tid skiftet Platt nasjonalpark fra et terapeutisk reisemål til et rekreasjonsparadis .

I løpet av 1930-årene satte en leir etablert av Civilian Conservation Corps i gang transformasjoner, særlig byggingen av kunstige fossefall designet for rekreasjonssvømming.

På 1960-tallet ble det bygget Arbuckle Dam, som dannet Lake of the Arbuckles og utvidet vannrekreasjonsmuligheter.

Til tross for utfordringer og forsøk på å overføre eierskap, holdt parken ut.

Chickasaw Nations resolusjon i 1967 forsøkte å omdøpe den til Chickasaw nasjonalpark, og understreket dens bånd til urbefolkningen. Omdøpingen ga imidlertid ikke gjenklang, og parken gjennomgikk ytterligere endringer i 1976.

Chickasaw National Recreation Area: En vinn-vinn-vinn-situasjon

I 1976 fusjonerte Platt National Park med Arbuckle Recreation Area, og ble Chickasaw National Recreation Area .

Selv om den var teknisk degradert, fortsatte parken under National Park Services jurisdiksjon, med et økt fokus på akvatisk rekreasjon.

Samarbeidet gledet National Park Service, kongressdelegasjonen og Chickasaw Nation, og skapte en harmonisk blanding av historie, rekreasjon og føderalt tilsyn.

Wilkins forklarer: «Da folk begynte å snakke om å kombinere de to områdene offisielt, gjorde det mange mennesker glade.» Parkens vekst inkluderte å skaffe ekstra land og la besøkende delta i aktiviteter som vannski, som er tillatt i nasjonale rekreasjonsområder, men ikke nasjonalparker.

Hedre fortid, nåtid og fremtid

Re-utnevningsprosessen ble en mulighet til å hedre de som kom før, spesielt Chickasaw-folket.

Deres engasjement i samarbeidsinnsatsen dannet et langsiktig partnerskap med National Park Service, noe som førte til delte rom og utnevnelse av et Chickasaw-nasjonsmedlem som parksuperintendent.

I dag står Chickasaw National Recreation Area som et vitnesbyrd om bevaring av kulturarv, helbredende vann og et blomstrende økosystem. Chickasaw-nasjonens innflytelse strekker seg til lokale virksomheter, og markerer en retur til kontroll over deres forfedres land.

Låse opp muligheter for internasjonale besøkende

Siden vi setter pris på den historiske reisen til Chickasaw National Recreation Area, er det viktig å vurdere dens relevans i sammenheng med amerikansk turisme og immigrasjon.

Parkens transformasjon gjenspeiler de forskjellige attraksjonene som trekker besøkende til USA.

For internasjonale reisende som er interessert i å oppleve den unike blandingen av historie, natur og rekreasjon som Chickasaw National Recreation Area tilbyr, blir Electronic System for Travel Authorization (ESTA) et sentralt verktøy.

ESTA fungerer som et automatisert system designet for å vurdere om reisende fra land som deltar i Visa Waiver Program (VWP) er kvalifisert for innreise til USA uten behov for visum.

ESTA er designet for kortvarige besøk, og strømlinjeformer innreiseprosessen for kvalifiserte reisende, og gir en praktisk og effektiv måte å få autorisasjon før de legger ut på en reise til destinasjoner som Chickasaw National Recreation Area.

Parkens rekreasjonsfokus stemmer overens med fritidsreisene oppmuntret av ESTA, og tilbyr internasjonale besøkende en mulighet til å utforske den rolige skjønnheten i Oklahoma.

Chickasaw National Recreation Areas utvikling gjenspeiler en harmonisk balanse mellom bevaring og fremgang. Mens besøkende nyter historien og naturens underverk, sørger ESTA for at internasjonale reisende sømløst kan bli en del av fortellingen, og oppleve lokket til dette dyrebare landet.