Hva er Global Entry Program?

Category: CBP-tjenester | 0
Hva er Global Entry Program?

Begrepet «Global Entry» refererer til et program som drives av CBP (Customs and Border Protection)-byrået i USA. Det lar lavrisiko, forhåndsgodkjente reisende nyte rask klarering når de ankommer USA. Medlemmer av programmet kan reise inn i USA via automatiske kiosker. Disse kioskene er imidlertid ikke tilgjengelige på alle flyplasser. Fortsett å lese for å finne ut mer.

Hvordan virker det?

Når de ankommer en deltakende flyplass, kan medlemmer av Global Entry -programmet gå rett til en Global Entry-kiosk og fremvise et maskinlesbart permanent beboerkort eller pass. Det neste trinnet er å gå gjennom fingeravtrykkskanning for å få fingeravtrykk bekreftet. Etter det kommer medlemmet vil gå gjennom egendefinert erklæring og deretter vil kiosken gi medlemmet en kvittering for transaksjonen og henvise ham eller henne til bagasjekrav. Når de har fått bagasjen sin, kan de forlate flyplassen.

For å delta i Global Entry-programmet må du være forhåndsgodkjent. Hver søker vil bli gjenstand for et personlig intervju og en streng bakgrunnssjekk før de får lov til å bli medlem.

Merk: Selv om Global Entry har som mål å fremskynde prosessen, kan individuelle medlemmer fortsatt identifiseres for ytterligere avhør ved ankomst. Alle som bryter noen av vilkårene og betingelsene for programmet vil møte gjeldende håndhevelse, og deres medlemskap i programmet kan bli avsluttet.

Hva er fordelene med Global Entry-programmet?

I dagens hektiske verden er det svært få som liker å kaste bort tid. Som medlem av Global Entry-programmet som er forhåndskontrollert og godkjent , vil du kunne gå rett til Global Entry-kiosken ved ankomst til USA og derfra hente bagasjen og være på vei.

Grunner til å bli med i Global Entry Program

 • Behandlingslinjer vil være noe fra fortiden for deg.
 • Det er ikke behov for noe papirarbeid.
 • Ventetidene reduseres drastisk.
 • Du vil også glede deg over rask tilgang til visse oversjøiske land.
 • Programmet er tilgjengelig på de fleste større flyplasser i USA.

Kvalifisering: Hvem kvalifiserer til å bli med i Global Entry?

Global Entry-programmet er åpent for alle borgere i USA, så vel som de som har lovlig permanent oppholdsstatus.

Innbyggere og innbyggere i disse landene kan også søke om å bli med i Global Entry:

Argentina, Brasil, Bahrain, India, Colombia, Storbritannia, Tyskland, Nederland, Panama, Singapore, Sør-Korea, Sveits, Taiwan og Mexico. Innbyggere og innbyggere i Canada kan glede seg over Global Entry-fordeler hvis de blir med i NEXUS-programmet.

Merk: Du bør være klar over at, avhengig av ditt spesielle land, kan det hende du må overholde tilleggskrav. Hvis du er yngre enn 18 år, vil du også trenge tillatelse fra dine foreldre eller verge for å delta i Global Entry-programmet.

Er det noen grunner til at jeg kanskje ikke kvalifiserer for Global Entry Program?

Ja, det er faktisk ganske mange grunner til at du kan bli nektet medlemskap. Disse inkluderer:

 • Du oppga ufullstendig eller falsk informasjon da du fylte ut søknadsskjemaet.
 • Du er funnet skyldig i en straffbar handling.
 • Du har straffeanklager mot deg.
 • Warrants er utestående mot deg, inkludert å kjøre et kjøretøy mens du er påvirket.
 • Du har blitt funnet skyldig i brudd på landbruks-, immigrasjons- eller tollforskrifter i et hvilket som helst land.
 • Du har blitt funnet skyldig i brudd på loven i USA eller andre steder.
 • Du er for øyeblikket gjenstand for en aktiv etterforskning av lokale, statlige eller føderale myndigheter.
 • Søknaden din om å kjøpe et skytevåpen har blitt avslått.
 • Du klarer ikke å overbevise CBP om at du er en lavrisikosøker.
 • Du er ikke tillatt i USA under immigrasjonsbestemmelser. Dette inkluderer søkere som har prøveløslatelsedokumentasjon eller avvisningsfrafall.

Er det spesielle krav knyttet til barn?

Global Entry-systemet har ingen minimumskrav når det gjelder alder – men hvis du er yngre enn 18 år, må du få tillatelse fra din foresatte eller forelder for å delta i programmet. Det er imidlertid ikke nødvendig for dem å være medlem av Global Entry-programmet.

Uavhengig av alder, må du gjøre følgende:

 • Åpne en nettkonto for Global Entry Enrollment System.
 • Betal den aktuelle søknadsavgiften. Dette er for øyeblikket $100 og kan ikke refunderes.
 • Gjør avtaler for et intervju på et av Global Entry Enrollment Centers. Hvis du ennå ikke er 18 år, må din foresatte eller forelder være til stede under intervjuet.

Mer informasjon om hvordan Global Entry-applikasjonssystemet fungerer

 • Før du søker , sørg for at du kvalifiserer for Global Entry-medlemskap.
 • Åpne nå en TTP (Trusted Traveler Program-konto). Uavhengig av hans eller hennes alder, bør hver søker ha sin egen TTP-konto (Trusted Traveler Program).
 • Logg deretter på TTP-kontoen du har opprettet og fortsett med applikasjonen.
 • Betal den nødvendige søknadsavgiften på $100 ved å bruke et kredittkort eller elektronisk bankoverføring.
 • Gjør avtaler for et intervju på et av Global Entry Enrollment Centers.

Ved mottak av korrekt utfylt søknad vil Tollvesenet og grensepatrulje foreta en gjennomgang. Hvis de betinget godkjenner søknaden din, vil du få en melding i TTP-kontoen din om å avtale et intervju på nærmeste Global Entry Enrollment Center.

Når du går til intervju, sørg for at passet ditt fortsatt er gyldig og ta det med deg. Ta også en annen type identifikasjon, for eksempel ID-kort eller førerkort. Hvis du er en lovlig fast bosatt i USA, må du også ta med deg det maskinlesbare permanente oppholdskortet ditt til intervjuet.

EoA eller påmelding ved ankomst

Dette programmet, drevet av CBP, lar søkere til Global Entry-systemet som har blitt betinget godkjent, delta på det nødvendige intervjuet når de ankommer USA . Det fjerner behovet for en slik søker å gå til intervju ved et påmeldingssenter i USA.

Ved ankomst til en internasjonal flyplass i USA, bør en slik søker ganske enkelt følge skiltene som viser vei til CBP-kontoret, hvor offiserene deretter vil gjennomføre det nødvendige Global Entry-intervjuet som en del av tillatelseskontrollen.

Hvis du lider av en funksjonshemming og trenger hjelp under ditt Global Entry-intervju, bør du, ved ankomst til intervjuet, gi intervjuansvarlig beskjed om at du trenger ytterligere service, hjelp eller modifikasjoner før du kan delta i intervjuet.

Vær oppmerksom på at hvis du ber om for eksempel service, hjelp eller modifikasjon og det er utilgjengelig i det øyeblikket, kan CBP omplanlegge intervjuet til en senere dato.

Du bør ha følgende dokumentasjon klar når du kommer til et EoA-intervju:

 1. Et pass som ikke er utløpt. Hvis du har fått utstedt to eller flere pass, ta med alle til intervjuet slik at personalet kan legge til nødvendig informasjon i filen din. Dette vil gjøre det mulig for deg å bruke hvilket som helst av disse passene i fremtiden når du sjekker inn på Global Entry-kiosken etter ankomst til USA.
 2. Dokumenter for å bevise ditt bosted, for eksempel en boliglånserklæring, førerkort med gyldig adresse, strømregning eller en leiebetalingserklæring. Mindreårige trenger ikke å overholde dette kravet. Har du fastboerkort bør du også ta det med på intervjuet.